TRT Çukurova Radyosuna Canlı Bağlantı

Birlik Müdürümüz Bilgehan HARMANŞAH 27/07/2011 Çarşamba günü  saat 12.30 da TRT Çukurova Radyosunda canlı olarak yayınlanan programda sunucu Alper YETGÜN'ün sorularını cevapladı. Alper YETGÜN Birliğimizin Avrupa Birliği Projeleri, Geleneksel Niğde Halıları Projesi ve Birliğin Faaliyetleri hakkında Birlik Müdürümüze sorular yöneltti. Birlik Müdürü Bilgehan HARMANŞAH 2005 yılından itibaren Avrupa Birliği Projeleri hazırlandığını, projelerimizden ikisinin kabul edildiğini bir projemizin de yedekte olduğunu, geleneksel Niğde halıları projesenin yakında açılacak Niğde Desenli Halılar Müzesi ile en önemli hedefine ulaşacağını, 15 yerleşim  yerinde halıcılık kurslarının devam ettiğini açıkladı.

Son bir yıl içerisinde TRT Televizyonu bir , TRT Çukurova Radyosuda üç kez Birliğimizden canlı yayın yapmıştır. Ayrıca yerel ve ulusal bir çok yazılı - görsel basın organı ve dergilerde Birliğimiz ve Geleneksel Niğde Halıları Projesi, Avrupa Birliği Projeleri çalışmaları hakkında çok sayıda haber yayımlanmıştır. Ayrıca Temmuz ayı içerisinde İstanbul'da Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline katılarak Niğde Halıları sergilenmiş ve on gün süresince binlerce kişi Niğde Halılarını tanımıştır.

İlimizin en önemli , ekonomik katkı açısından da belki de tek geleneksel el sanatı olan halıcılığımızın tanıtılması amacı ile yürütülen  çalışmalar devam edecektir.  Bu amaçla festival,fuar ve sergi gibi organizasyonlarda talep olması halinde Niğde halıları sergilenecektir.


Bu yazıyla ilgili yorum yapılmadı.


Bu Yazıyla İlgili Yorumda Bulun:

Adınız-Soyadınız
Mail adresiniz
Güvenlik kodu Kodu yenile
Yorumunuz